Zorg goed voor uw beglazing

Bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmelvorming is het van belang om glas te onderhouden. Het is mogelijk om de levensduur van glas te verlengen door onderhoud. Veel mensen denken dat het onderhouden van glas veel tijd en regelmaat vergt, maar dat is niet waar.

Om te zorgen dat u altijd kunt genieten van een helder zicht, is het cruciaal om de beglazing minimaal twee keer per jaar goed schoon te maken. Voor een duurzame levensduur van uw dubbelglas is het van belang om minimaal eens per jaar het verf- en kitwerk te inspecteren en eventueel te vernieuwen. Voor een probleemloze werking is het verstandig om minimaal twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te inspecteren, reinigen en smeren.

Haal het maximale uit uw ventilatie

Het verbeteren van de ventilatie in uw woning is mogelijk door het regelmatig onderhouden van het dubbelglas. Door ventilatieroosters te laten installeren, kunt u de ventilatie in uw woning verbeteren. Zo kunnen schimmelvorming en vochtplekken voorkomen worden.

De noodzaak van onderhoud voor uw beglazing

Zorg ervoor dat de kit en verf goed onderhouden zijn, zodat vocht niet uw woning kan binnendringen. Op deze manier vermijdt u ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Inspecteer zowel de kit als het schilderwerk regelmatig en werk ze bij indien nodig.

Wanneer de bewegende onderdelen van het systeem niet goed functioneren, moet u hierop letten. Zorg er regelmatig voor dat u de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen controleert door ze schoon te maken, af te stellen en indien nodig ook te smeren. Verbeter de ventilatie in uw woning door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam te laten aanbrengen.

Houd er rekening mee dat u geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen trekt en dat de openingen schoon blijven. Zorg ervoor dat u regelmatig het glas schoonmaakt, zodat het er netjes uitziet en de levensduur behouden blijft. Als het glas niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan dit leiden tot aantasting van bepaalde delen door luchtvervuiling.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1657

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw huis milieuvriendelijker door te investeren in nieuwe beglazing
> Wat is hr glas
> Praktische tips om beslagen beglazing aan de binnenkant van uw woning te voorkomen