Wat is hr glas

Er zijn diverse varianten van HR glas te verkrijgen. De isolatiewaarde van het glas bepaalt de classificatie van HR glas. De kosten voor HR++ glas zijn hoger dan die voor standaard dubbelglas.

Wat staat er in het bouwkundig rapport of taxatierapport?

U kunt aan de hand van de isolatiewaarde bepalen welk type glas u heeft. Bij het bepalen van de isolatiewaarde wordt gekeken naar de warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenzijde van het glas. Inmiddels is het zo dat bij renovaties of nieuwbouwprojecten de gemeente een eis stelt dat glazen een isolatiewaarde moeten hebben van 1,6 W/m²K of minder.

Bij HR glas is de isolatiewaarde groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K, en de spouw is gevuld met droge lucht. De isolatiewaarde van HR+ glas varieert tussen 1,2 en 1,6 W/m²K, en de glazen hebben een argon/krypton spouwvulling. De isolatiewaarde van HR++ glas ligt tussen 0,9 en 1,2 W/m²K, waarbij de glazen zijn gevuld met edelgas als spouwvulling.

HR++ glas wordt vaak gezien als de standaard voor glaswerk. Tegenwoordig wordt HR en HR+ glas enkel nog gebruikt bij het herstellen van ruiten of het vervangen ervan. Hierdoor zal dit type glas steeds vaker worden gebruikt.

Hoe ziet u HR glas vanaf de buitenkant?

Het is vaak lastig om te bepalen welk soort glas er is vanaf de buitenkant van een huis. Vaak is er informatie over het type glas te vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Het is mogelijk om te ontdekken welk type HR glas er is door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken.

Met behulp van een lucifer kunt u de glassoort achterhalen. Door een lucifer aan te steken kunt u recht voor het raam kijken en daarna schuin op het glas. Als de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld hetzelfde is, is er sprake van dubbelglas.

In het geval dat het middelste vlammetje een andere kleur heeft, duidt dit op HR++ glas. Dit is het gevolg van de speciale folie tussen de glasplaten die bij dit soort glas aanwezig is. Dit is niet waarneembaar met het blote oog, maar kan worden achterhaald met behulp van deze techniek.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1657

Wij helpen u graag verder!