Maak uw huis milieuvriendelijker door te investeren in nieuwe beglazing

Er zijn vele verschillende beglazingsmogelijkheden beschikbaar. Vroeger werd er voornamelijk enkel glas gebruikt in huizen. Bij nieuwbouwwoningen is het gebruikelijk om HR +++ glas te installeren.

Bespaar op uw energierekening door te investeren in beglazing

Bij gebruik van een ander type glas in een huis met momenteel enkel glas, zal de besparing toenemen. Bij het plaatsen van dubbel glas kunt u per vierkante meter jaarlijks 8,7 m3 gas besparen. Bij het gebruik van HR++ glas is de jaarlijkse besparing per vierkante meter 11,9 m3 gas.

Besparingen zijn mogelijk doordat enkel glas niet isoleert, terwijl alle andere soorten glas dat wel doen. Voor het verduurzamen van het huis zijn regelmatig duurzaamheidssubsidies beschikbaar vanuit de overheid of gemeente. Informeer bij de gemeente of overheid naar de duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn, zodat u naast het besparen op energiekosten ook kunt besparen op aanschafkosten.

Welke uitgaven komen er kijken bij het vervangen van glas?

In de meeste gevallen wordt enkel glas vervangen voor HR glas. Verscheidene factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten voor het vervangen van de beglazing. Het is cruciaal om te overwegen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Wanneer het glas van de beglazing dikker is dan het huidige glas, moeten vaak aanpassingen aan de kozijnen worden gedaan, wat resulteert in extra kosten. Zoals al eerder genoemd, zijn er ook vaak subsidies beschikbaar voor duurzaamheid. Door deze maatregel kunnen de kosten dalen, waardoor het vervangen van glas aantrekkelijker wordt.

Wanneer uw woning momenteel enkel glas heeft, kunt u uw wooncomfort verbeteren door te kiezen voor een andere beglazing. De isolatie van uw woning zal ervoor zorgen dat er minder warmte ontsnapt. Dit heeft als resultaat dat uw energiekosten lager zullen zijn.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1657

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Zorg goed voor uw beglazing
> Wat is hr glas
> Praktische tips om beslagen beglazing aan de binnenkant van uw woning te voorkomen